Η Viatec Hellas στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Το Μετρό Θεσσαλονίκης κατά την λειτουργία του θα ενσωματώνει στους σταθμούς του ένα σύστημα έξυπνου φυσικού διαχωρισμού των αποβάθρων των σταθμών από τους διερχόμενους συρμούς.

Το σύστημα αυτό που διεθνώς έχει επικρατήσει να αποκαλείται και σύστημα Platform Screen Doors (PSD) αποτελείται από μια συνεχόμενη κατασκευή 60 περ. μέτρων από κάθε πλευρά της αποβάθρας.

Σε κάθε πλευρά της διπλής αποβάθρας το σύστημα PSD θα ενσωματώνει 8 δίφυλλες αυτόματες συρόμενες πόρτες και 22 μονόφυλλες και δίφυλλες χειροκίνητες πόρτες διαφυγής.  

Όταν ο συρμός φθάνει στον σταθμό θα σταματά σε ακριβώς προβλεπόμενο σημείο, ευθυγραμμίζοντας τις δικές του αυτόματες συρόμενες πόρτες με τις αυτόματες πόρτες του συστήματος PSD.

Μόνο όταν ο συρμός θα έχει σταματήσει στο κατάλληλο σημείο, οι πόρτες τόσο του συρμού όσο και του συστήματος PSD θα ανοίξουν, επιτρέποντας έτσι την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών.

Τα οφέλη είναι προφανή : πρώτο και κυριότερο είναι η απόλυτη ασφάλεια των επιβατών έναντι ατυχημάτων, επίσης η απρόσκοπτη λειτουργία των συρμών χωρίς απρόβλεπτες καθυστερήσεις κλπ. και τέλος η πολύ πιο εύκολη και οικονομική διατήρηση των κατάλληλων συνθηκών περιβάλλοντος στους σταθμούς.

Η Viatec Hellas έχει αναλάβει την πλήρη εγκατάσταση του συστήματος Platform Screen Doors στις αποβάθρες των σταθμών της Κύριας Γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η εταιρία μας είναι περήφανη για το ότι, με την ολοκλήρωση και την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα έχει συμβάλει έστω και σε ένα πολύ μικρό βαθμό στην κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού για την Πόλη της Θεσσαλονίκης έργου !